Aardvark Fakta - Djur av Afrika

Jordvarken är ett djur som främst finns i Afrika söder om Sahara. Liknar en gris, djuret främst matar på myror och termiter. I denna artikel analyseras jordgarkets beteende, kost och livsmiljö.

4. Fysisk beskrivning

Jordvarken är också känd som den afrikanska myrbjörnen. Namnet kommer från det afrikanska språket, som betyder "jordgris" på grund av sitt grävande beteende. Det har vissa likheter med den inhemska grisen. Den jordgubbe bakre extremiteterna är längre än de främre lemmarna och den har en framträdande välvd rygg. De bakre lemmarna har fem tår medan de främre har fyra tår. Varje tå har en stor spik. En vuxen jordvark väger i genomsnitt 150 kg och kan nå en höjd av 24 tum. Den är gles täckt med svagt gulgråa grova hår. I fångenskap har jordgubbar en livslängd på 23 år.

3. Diet

Jordvarken är en ensam varelse som matar på myror och termiter, förutom den afrikanska myren och den röda myren. Magsäckens mage har ett muskulöst pyloriskt område som svalnar mat, vilket gör tuggning av mat onödigt. Denna funktion liknar kysset av en kyckling.

2. Habitat och Range

Aardvarks bor i savannor, gräsmarker, skogar och skogsmarker. Deras primära mat är myror och termiter. De tenderar att blyga bort från träskiga och steniga terränger, eftersom de kan orsaka problem vid grävningsprocessen. I Afrika finns jordgubbar på hela fastlandet, förutom i Elfenbenskusten, Namibia och Ghana. Deras stränga kost kräver att de bor ett stort område för foder. En jordvark har tre typer av burrows som kan användas för vila, bo eller foder. De levande grävningarna har i allmänhet flera ingångar, är komplexa och kan nå upp till 45 meter djupt.

1. Beteende

Jordvarken är i allmänhet ett tyst djur som gör mjuka gråtljud under födseln som blir hårdare när man går in i tunnelintaget. På grund av sin nattliga natur börjar jordgubbar föda på sen eftermiddag. Under dagen gräver den för att undvika den hårda solen. Jordgiken har många rovdjur som inkluderar lejon, hundar, hyener, pytoner och människor. Den använder sin starka luktsinne för att hålla sig borta från dess rovdjur. Under angrepp är kända jordgubbar kända för att utgräva deras burrow extremt snabbt eller springa i en zigzag-rörelse. Deras klor ger dem möjlighet att attackera sina aggressorer. Efter graviditetsperioden på sju månader föds en kub som väger ca 4 kg. Vid två års ålder börjar ungen att följa med sin mor till foder. Vuxnana avgås efter 16 veckor. Vid sex månaders ålder börjar ungen gräva på egen hand men stannar kvar med mamman till följande parningstid.

Rekommenderas

Etniska grupper i Algeriet
2019
Hur man talar Cat: Cat Body Language Decoded
2019
De största universiteten i Kanada genom anmälan
2019