Northern Pygmy Owl Fakta: Djur i Nordamerika

Fysisk beskrivning

Den nordliga pygmyugglan ( Glaucidium gnoma ) är ett litet flygande djur som är infödt till de centrala och norra regionerna i Amerika. En fullvuxen nordlig pygmyuggla är typiskt bara 6 tum lång och kännetecknas av mörkbruna, vita och bruna gråfjädrar. Huvudet är rund och tydligt prickat med vit tillsammans med en ansiktsskiva som inte är mycket väldefinierad. Deras gyllene ögon är färgade gula medan deras faktura är gulgrön och deras svans lång. Jämfört med andra fåglar är den norra pygmyuglen ganska liten, men vad den saknar i storlek gör den i sin svaghet som jägare.

Diet

Norra pygmyuggor har en speciell smak för sångfåglar, även om de också varit kända för att jaga mindre fåglar som chickadees, sparrows, kolibrier och warblers. Andra djur som tjänar som livsmedel för dessa härliga jägare är små däggdjur, såsom flodmunstycken, möss, shrews och mol. Ibland byter dessa djärva och oskaddade ugglor på djur som är större än dem själva, inklusive Gambel, American Robin, California Quail, Northern Bobwhite och till och med kycklingar. Små insekter som fjärilar, sländor, skalbaggar och syrsor kompletterar deras kost tillsammans med allestädes närvarande reptiler och amfibier som skinkor och ödlor.

Habitat och Range

Inom Central- och Nordamerika finns den norra pygmyuglen i Kanada, Honduras, Mexiko, USA och Guatemala. Deras föredragna livsmiljöer är tjocka skogar med subtropiska och tempererade klimat. Synpunkter av dessa ugglor har också rapporterats i täta skogar i Washington och Oregon samt andra områden med tropiska våtskogar, våtmarker och savannor. I Mexiko finns de bosatta i skogs- och tallskogsbruk, medan de i Honduras trivs i moln och höglandsskogsbrukar. På grund av sin ovanliga närvaro i naturen finns det inte mycket information som för närvarande hålls på rekord för den norra pygmyuglen. De bästa uppskattningarna från North American Breeding Bird Survey visar dock att deras befolkning har varit relativt konsekvent under de senaste hundra åren. För närvarande är den globala avelspopulationen hos dessa fåglar 80 000 personer varav 53% finns i USA, 27% i Mexiko och 18% i Kanada. Den internationella unionen för naturskydd har klassificerat de norra pygmyugglarna som djur av minsta oro när det gäller bevarande.

Beteende

De nordliga pygmyugglarna har varit kända för att flyga med ett böljande mönster som är nästan detsamma som det som utspelas av spettarna. De är flygfackare och de jagar främst under dagen. Ett intressant beteende hos nordliga pygmyuggor som de delar med skakningar har något att göra med hur de håller mat som de inte kan konsumera direkt. Efter att ha ätit deras fylla av sitt byte kommer dessa fåglar att hitta närliggande torn och trädkaviteter där de kommer att lagra oödat mat.

Fortplantning

Män kallar tjejer med hjälp av ett tjuvljud medan de ligger nära öppningen av deras boskap. Dessa fåglar är säsongsvis monogamiska, vilket innebär att de kommer att hålla fast vid en avelspartner under hela ett avelsår. Under häckarperioden jaktar den nordliga pygmyuglens manliga djur efter mat medan kvinnan lämnas bakom för att skydda boet, hålla äggen varma och senare bröda sina unga. Hon lägger normalt 4-6 ägg i en bo på toppen av en röd alder, västra redcedar, douglas gran och västra hemlödträ.

Rekommenderas

Vad är Maritime Sydostasien?
2019
Slaget vid Chosin Reservoir - Koreakriget
2019
Vad är konservatism?
2019