Puffin Fakta - Djur av världen

Puffins är fåglar klassificerade i familjen Alcidae och Genus Fraterculini . Bland fågelens arter finns de Atlantic-lundar som bor i Atlanten och de horniga och tuftade luddjur som bor i Nordstillehavet. Det största antalet Atlantic puffins har spelats in på Island med ett rekordantal 10 miljoner fåglar.

4. Fysisk beskrivning

Puffinen är karakteriserad som brungrå eller vit underkant och svarta bakdelar. Fågeln är sliten och har korta vingar och svansar. Fötterna förefaller orangefärgade medan ansiktet är vitt med ett svarthårigt huvud. Under uppfödningsperioden spelar fåglarna stora och färgglada räkningar. När avelssäsongen är över, läggs den färgglada delen av propositionen bort och lämnar en mindre och dullare sedel på plats. Kroppsstorleken varierar med arten. Medan Atlantpuffin växer till 11 till 12 tum, har den tuftade puffinen en genomsnittlig längd på 14 tum och den hornade papben är 8 tum lång. Papegojor flyger vid 33 meter över vattnet och är tysta till sjöss.

3. Diet

Puffindiet består av fisk och zooplankton. Atlanten puffin preysar mest på lodda, sill, sand ålar och sprutor. Puffins levererar små fiskar till sina avkommor flera gånger om dagen. Puffins har den unika förmågan att bära flera små fiskar i en resa med hjälp av sin faktura. Näven har en distinkt gångjärnsmekanism som gör att de nedre och övre bettande kanterna kan länka i någon av flera vinklar. Jämfört med andra arter som bär fisk när de föds, får lundar tillbaka mer mat i taget än någon annan art.

2. Habitat och Range

Atlanten lundar på Island.

Puffins är havsfåglar som bor i vattenkropparna där de matas. Atlanten puffin har blivit utsatt för avel i Newfoundland, Island, Grönland, Norge och flera mindre nordatlantiska öar. Dess brett spektrum sträcker sig så långt som de brittiska öarna och Maine. Under vintern har den tuftade puffinen det bredaste täckningsområdet från Japan till Kalifornien. Uppfödningskolonier av den tuftade puffinen observeras vanligen i British Columbia, Alaska, Kuril och Aleutian Islands, Kamchatka och i hela Okhotskhavet.

1. Beteende

Puffiner bosätter sig på öar och kustar för avelsändamål. Den manliga och kvinnliga hornedpuffinen går med i byggandet av bon, medan manen på de Atlantiska puffinarterna bygger boskapet. Burgar som skapas av de horniga papegojorna är typiskt ca 3, 3 meter djupa och slutar i en kammare. Tunneln som leder till en burrow grävde av en tufted puffin kan nå en längd på upp till 9, 0 fot. Atlanten och tuftade lundar gräver sina tunnlar genom den mjuka jorden medan de horniga lundarna föredrar bergsprickor på klippor. Fjäder, löv och gräs kan användas av atlantiska lundar för att linja sina hål. Atlanten puffin ägg uppträder krämig vit, men ibland kan de vara prickade lila. Den kvinnliga puffinen lägger ett ägg som båda föräldrarna inkuberar. Den inkubberande föräldern vaggar ägget mot sin krossfläck genom att använda sina vingar. Efter att ha spenderat sina första år på sjön flydde kycklingarna på natten. Puffins kan uppfödas när de når fem år.

Rekommenderas

Vilken amerikansk stat väcker de flesta kalkoner?
2019
Majors Golf Championships
2019
Språk som talas i Kirgizistan
2019